Gyakori kérdések

Rendelhetek kis mennyiséget is?

Sajnos a gyártási költségek nagyon kis mennyiség esetén túlságosan megnőnek. Reklámzseton esetén 2.000 db, Százaskártya és QR-kártya esetén 1.000 db a minimum rendelhető mennyiség. (Ugyanakkor a grafika akár ezen mennyiségeken belül is lehet többféle).

Mennyi idő alatt készülhetnek el a zsetonok?

Körülbelül a megrendeléstől számított 4 hét alatt. A folyamataban lévő gyártástól függően a gyártási idő kb. 3 hétig csökkenthető. (De pl. a színes alapanyagot külföldről hozzuk be, így ennek beérkezése plusz egy-két hetet jelenthet).

Bármilyen grafika kerülhet a Reklámzsetonra, Százaskártyára?

Szinte. Azért a gyártási technológiából adódik némi kötöttség: a nagyon apró betűs szövegek és a nyomtatandó felület szélére kerülő logók lehetőség szerint elkerülendők. Reklámzseton esetén az egyszerű grafika – tipikusan egy minél nagyobb logó – a legjobb megoldás. A Százaskártyán a termék csomagolása, vagy annak egy egyszerűsített változata mutat a legjobban.

Melyik áruházakban használhatóak a bevásárlókocsi érmék?

Igyekeztünk végigpróbálni minél több magyarországi üzletláncot, és 95%-ukban működnek a reklámzsetonok. (A képen látható logók csupán ízelítőül szolgálnak.) Tapasztalatunk szerint a Variloc típusú bevásárlókocsi-zárak a leggyakoribbak – a linkre kattintva képet is láthat azokról a típusokról, melyekben használhatóak a zsetonok.  Sajnos konkrét helyszínre szóló garanciát ezzel együtt sem tudunk vállalni, mert még adott áruházláncokon belül is eltérő lehet az egyes boltok között a bevásárlókocsi-zárak típusa. A kivételek közé tartozik az a néhány hely, ahol 20, vagy 50 forintos érmét használnak, illetve ahol egy kis fiókba kell betolni az érmét.

És az áruházakat nem zavarja, ha pénz helyett ezt használják a vásárlók?

Olyannyira nem, hogy megrendelőink között maguk az áruházláncok is megtalálhatóak. Miután a kocsit ugyanúgy visszaviszik a vásárlók, nekik nem okoz hátrányt. (Sőt, mivel kevesebben kérnek pénzváltást, és kevesebb kéregető várja a visszatolható bevásárlókocsikat, inkább még örülnek is neki).

Mennyire tartósak a zsetonok?

Az általunk használt speciális műanyag szinte törhetetlen, ugyanakkor a rá kerülő nyomat használat közben sérülhet. A kopás mértékét nehéz előre meghatározni, mert nagyban függ a tárolás módjától, és a bevásárlókocsi érmetárolójának korától és minőségétől. Tipikus használat mellett egy világos grafikájú zseton akár évekig is tökéletes maradhat, ugyanakkor egy sötét színnel nyomtatott zsetonról egy agyonhasznált bevásárlókocsi zár már egy-két használat után is lekoptathatja a nyomat egy részét.
(Tapasztalatunk szerint ha kopik is valamelyest a nyomat, az inkább a bedugott rész szélein látszik, a kilógó rész közepén lévő logót/grafikát nem érinti).

Kötelező a kerek részen a bevásárlókocsi piktogram használata?

Természetesen nem, elvileg oda is bármilyen grafika kerülhet. Amiért mégis javasoljuk az ikon megtartását, az az, hogy ezt látva azok is rögtön rájönnek a zseton funkciójára, akik esetleg még soha nem láttak ilyet.

Máshol olyan érmét is láttam, aminek a kör alakú része levehető. Olyat is rendelhetek?

Miután az általunk tervezett és gyártott reklámzseton minden tekintetben előnyösebb az egyéb megoldásoknál, mi csak ezt javasoljuk.
Áraink jóval kedvezőbbek, a Reklámzseton/Kártya pedig használat közben, a vásárlás helyén végig szem előtt van, míg a kétrészes bevásárlókocsi érmék épp ilyenkor “válnak láthatatlanná”, hiszen egyik felük a használó zsebében van, a másik pedig a bevásárlókocsi belsejében.

Tetszik az ötlet, tudok esetleg mintát kapni?

Természetesen. Ha ír nekünk, akkor a kért típusú termékből örömmel küldünk mintát! Budapesten belül kollégánk személyesen is el tudja vinni, így a kérdésekre is rögtön tudunk válaszolni.